Tuesday, 28 May 2019

6 Random Questions on Aloe Vera Gel

Question 1 - Is it okay to leave the gel on my face overnight?
Answer - you can keep it on overnight, but remember to wash your face in the morning.

Question 2 - I use Aloe Vera gel, but my face is more affected by pimples that before
Answer - Everyone’s skin is different. If the Aloe Vera gel isn’t working for you, add cucumber

Question 3 - Should I wash my face before applying Aloe Vera Gel?
Answer - Yes. Always wash your face prior to applying. You want to ensure that the pores to your skin are free of any dirt, oil, debris that could potentially get trapped in, if you apply on top of unwashed skin.

Question 4 - Does aloe Vera Gel help reduce dark circles?
Answer - Yes. Aloe Vera gel has antioxidant and vitamin E in it which help to reduce the puffiness of the eyes and lightens the developed dark circles.

Question 5 - Can you put Aloe Vera Gel under your eyes?
Answer - Yes. You can use Aloe Vera gel around your eyes. It can be used to treat dryness and wrinkles.

Question 6 - Where can I get genuine Aloe Vera natural products?
Answer - Khadi.com

if you have any more questions regarding the health benefits of Aloe Vera Gel, don't hesitate to ask. 

Tuesday, 21 May 2019

12 Daily Tips For A Healthy Life

² Less soda - More water
² Less alcohol - More tea
² Less sugar - More fruits
² Less meat - More vegetables
² Less driving - More walking
² Less worry - More sleep
² Less anger - More laughter 
² Less words - More action  
² Less smoking - More Gum
² Less loitering - More Exercise
² Less depression - More Perseverance
² Less hatred - More peace

Sunday, 19 May 2019

Best time to eat meals

Breakfast 
Ideal time: 7-8.am
Don’t have it later than 10.am
Remember: eat within 30 minutes of waking up.

Lunch
 Ideal time: 12:30-2.pm
Don’t have it later than 3.pm.
Remember; The ideal time gap between breakfast and lunch is 4 hours.

Dinner
 Ideal time: 6-8.pm.
Don’t have it later than 9.pm
Remember; The meal should be eaten at least 3 hours before you sleep

Wednesday, 15 May 2019

8 Ways To Reduce Belly Fat

Those without belly fat, I want to wholeheartedly congratulate you. Those with the pouch, don’t be sad. I have the remedy here for you.
Firstly, its important to note that belly fat is more than unsightly; it’s dangerous. Visceral fat releases a hormone that causes diabetes and inflammation. Belly fat has also been linked to breast cancer, cardiovascular diseases and gallbladder issues.
Don’t be scared. I’m here to give you the good news. You can get rid of belly fat. How?
1. Stop eating sugar - Yes, STOP the; soft drinks; fruit drinks, cookies, pastries; candy bars; chocolates and the whole sugary lots. Personally, I can testify how tough its going to be, but for losing dangerous belly fat; its worth it.
2. Eat more fruits - Fruits are healthy and contain fiber which makes you feel full longer so you wont eat much.
3. Eat raw, steamed or roasted vegetables. Like fruits, vegetables contain a lot of fiber, vitamins and other important nutrients needed for the body.
4. Eating lean meat like beef, chicken, whole eggs, and fish are winners in the belly fat fight.
5. Avoid refined carbs - Refined carbs are metabolized into sugar and from sugar; to belly fat. Refined fat include beer; white flour/bread, sodas, snacks and breakfast cereals.
6. Eat viscous fiber. Viscous fiber is found in foods like dried beans, nuts, oranges, carrots and apples.
7. Choose healthy fat - Cook with coconut, avocado or olive oil but use them in moderation.
8. Exercise - Yes, this isn’t food but exercise is extremely important. If you eat and avoid the foods discussed, you will loose the belly weight. Adding aerobic exercise will increase the belly fat loss.

Image credit: cosmopolitan.com

Monday, 6 May 2019

7 healthy benefits of drinking Aloe Vera Juice

Aloe Vera Juice is a gooey, thick liquid made from the flesh of the Aloe Vera Plant leaf. It is commonly known to treat sunburns and wrinkles.
Here are seven reasons why yo should drink Aloe Vera Juice
1. For Hydration - Staying hydrated helps your body detox by providing a way for you to purge and flush out impurities. The Aloe Vera plant is very water dense, so it’s an ideal way to prevent or treat dehydration.
2. For constipation - Research has shown a relationship between increasing the intestinal water content and stimulation of peristalsis, which helps you to pass stool normally. And drinking of Aloe Vera juice helps increase the water content in your intestines.
3. For clearer skin - Aloe Vera juice help reduce the frequency and appearance of acne on the skin.
4. For Nutritional boost - Drinking Aloe Vera Juice is an excellent way to make sure you don’t become deficient.
5. For Heartburn relief - Drinking Aloe Vera Juice gives you relief when heartburn attacks. The compounds present in Aloe Vera helps control secretion of acid in your stomach and combat gastric ulcers.
6. For Digestive benefits - Aloe Vera Juice contains enzymes known to help in the breakdown of sugars and fats and to keep your digestion running smoothly.
7. For Beauty needs - Aloe Vera juice can also be used as; Make-up Primer, Make-up remover and sunburn soother

Photo credit: aaptiv.com


7 Questions Regarding Aloe Vera

Question one - Can Aloe Vera be used overnight?
Answer - Yes. You can use Aloe Vera on your face in the morning and night. However, make sure you either extract pure Aloe Vera at home or buy Aloe Vera Gel that’s free from harmful chemicals. 

Question two - Can I use Aloe Vera Daily?
Answer - Yes. Aloe Vera is one of the most powerful skin repairing herbs. Massage Aloe Vera gel extract on your face at night for skin repairing.  

Question three - Can Aloe Vera be used on an oily skin?
Answer - Yes, it can be used. It reduces acne, yet not clog your pores as it’s rich in water and skin healing ingredients.

Question four - Can Aloe Vera be used for Pimples?
Answer - Aloe Vera Gel heals red pimples by reducing inflammation and fighting against bacteria. You can also combine Aloe Vera Gel with Tea Tree Oil to make a home-made Anti Acne Moisturizer.

Question five - Can Aloe Vera be used for sunburn?
Answer - Application of Aloe Vera not only reduces pain and redness but also helps in healing of the sunburn skin.

Question six - can Aloe Vera be used for hair growth?
Answer - The natural ingredients in Aloe Vera help in nourishing hair roots and reducing hair fall.

Question Seven - Will drinking Aloe Vera help my skin?
Answer - Yes of course. Studies have shown improvement in wrinkles with intake of Aloe Vera for three months. However it is not advisable to consume undiluted Aloe Vera.

Photo credit: aaptiv.com